https://www.mobil.se/nyheter/apple-utvecklar-eget-grafikchipp-f-r-iphone
563177
Nyheter
Uppgifter

”Apple utvecklar eget grafikchipp för Iphone”

Apple påstås vara på väg att börja utveckla sina egna grafikchipp för Iphone.
En brittisk samarbetspartner avslöjar att Apple kommer att börja utveckla egna grafikchipp till sina mobila enheter inom 15 till 24 månader.

Rykten om att Apple skulle vara intresserade av att utveckla grafikchipp för sina mobila enheter på egen hand har cirkulerat sedan i höstas. Med tanke på att Apple redan i dag utvecklar sina egna processorer – om än med tillverkningshjälp av konkurrenten Samsung – så vore steget inte alltför långsökt. Och det hela tycks av allt att döma nu vara på gång, då Apples brittiska samarbetspartner på området – Imagination Technologies – avslöjat att de två företagens samarbete är på väg att att avslutas. 

”Jobbar på oberoende grafikdesign”
I ett uttalande säger Imagination Technologies att ”Apple har meddelat att de jobbar på en egen, oberoende grafikdesign”. Samarbetet mellan Apple och Imagination Technologies sägs avslutas inom 15 – 24 månader, något som gör att ett egenutvecklat grafikchipp från Apple skulle kunna göra debut i en Iphone-modell 2018. 

Fritt fall på börsen
Uppgifterna innebär förstås ett enormt bakslag för Imagination Technologies, vars aktie rasat med nästan 70 procent sedan beskedet kom. Imagination Technologies hävdar även att man bett Apple försäkra att deras teknologi inte kommer att inkräkta på några av det brittiska företagets patent, men ska enligt uppgift inte ha besvarat den saken ännu. 

Relaterade artiklar