Digitalt fusk

Apple Watch indragen i basebollbråk

Den amerikanska basebollsportens ärkerivaler Boston Red Sox och New York Yankees har råkat i luven på varandra. Detta efter att Yankees anmärkt på att Red Sox använder Apple Watch-enheter för att skaffa sig fördelar under matcherna.

Publicerad:

6 sep 2017 - 08:59

Uppdaterad:

6 sep 2017 - 08:59

Basebollsporten är full av kryptiska tecken och signaler. De används av lagen för att motståndaren inte ska förstå vad som pågår. Att vissa av tecknen ändå tolkas korrekt av motståndaren får man räkna med, liksom att spelarna i möjligaste mån försöker meddela varandra om tecken de sett. Men förenklar man den processen med digitala hjälpmedel blir det liv i luckan. Det har nu Boston Red Sox fått erfara. 

Inte förbjudet, men impopulärt

Att dechiffrera motståndarnas signaler är inte förbjudet, men däremot så ser man inte med blida ögon på företeelsen inom ligan. Det är Yankees general manager Brian Cashman som nu slagit ned på att Red Sox använt Apples smarta klocka Apple Watch för att fånga upp signaler och meddela spelarna på planen om dem blixtsnabbt. Baseball-ligan utreder nu saken efter att Cashman lämnat in ett formellt klagomål. 

Red Sox har anlagt moteld

Red Sox har inte fått något straff ännu, och det är i nuläget oklart om det kan bli aktuellt överhuvudtaget. Men man har besvarat anklagelserna genom att påpeka att Yankees själva använder sitt tv-nätverk på arenan för att läsa av signaler och tecken under matcherna. 

.

.

 

.