Gammalnytänk

Apple Watch kan bli handvevad

Apples äldre patentansökan från 2014 för telefoner

Apple verkar titta på intressanta lösningar för att förlänga batteritiden i sin klocka.

Publicerad Uppdaterad

Smarta klockor i allmänhet och Apple Watch i synnerhet har usel batteritid. Det är ett känt faktum. Men enligt Apple Insider kan framtida klockor från Apple få en intressant lösning för nödström. Detta enligt en patentansökan som framkommit.

Precis som den gamla skolans uppvridbara armbandsur, eller kanske mer närliggande en handvevad radio, tittar Apple på hur den typen av teknik skulle kunna implementeras för att ge extra ström till Apple Watch.

Lösningen Apple tittar på verkar ha dragits genom patentverket förr. 2014 gjorde de en liknande ansökan, fast då för att ladda en Iphone genom att snurra på en ratt för att generera ström. Den nya varianten ser betydligt mindre ut just för att bättre passa inuti en klocka. I bägge fallen verkar det inte röra sig om en inbyggd ratt riktigt, som på en handvevad radio, utan om en magnetkontakt där du fäster en speciell laddare som sköter snurrandet (en Dremel eller en skruvdragare som laddare?).

Apples äldre patentansökan från 2014 för telefoner

Gissningsvis krävs det en hel del snurrande för att någon verklig effekt ska uppnås, vilket gör att det hela inte sitter helt inbyggt för användaren att snurra själv, även om det hade varit en än mer intressant lösning. Frågan är då mer om den här lösningen skulle vara bättre än den trådlösa laddning de kör på idag, eller om det här mer är tänkt som en slags nödladdare.

Givetvis betyder det här inte att nästa Apple Watch kan få vevladdning, men idén är ändå väldigt intressant.