Annons

Lovar tillgång på Iphone X i butiker, men…

Apples uppmaning: Kom till butiken tidigt den 3 november

Efter alla rapporter om att Apple inte på långa vägar har kunnat tillverka så många Iphone X-enheter som behövs för att möta efterfrågan, så går Apple nu trots allt ut och lovar att det kommer att finnas enheter i butikerna den 3 november. Men – man vill samtidigt uppmana kunder som tänkt att köpa Iphone X över disk att infinna sig tidigt. Vi kan därmed sannolikt vänta oss en enorm köbildning, även den här gången.

Publicerad Uppdaterad

Rapporterna om flaskhalsar i produktionen av Apples nya flaggskeppsenhet Iphone X har avlöst varandra i en strid ström på sistone. Den senaste informationen gör gällande att Apple inte ska ha mer än 20 miljoner enheter klara innan årsskiftet, vilket är mindre än hälften av vad man tidigare beräknats behöva för att kunna möta efterfrågan. Det ska primärt vara komponenter till kameran och den Truedepth-teknologi för bland annat Face ID som spökar för Apple. Men trots att förhandsbokningarna öppnar redan i övermorgon så lovar Apple att det även kommer att finnas enheter till försäljning över disk vid butikspremiären den 3 november. Men man antyder dock att tillgången kommer att vara begränsad. ”Iphone X kommer att finnas tillgänglig i mer än 55 länder och territorier, och i Apple-butiker från och med fredagen den 3 november klockan 8 lokal tid. Det kommer att finnas Iphone X-enheter att köpa direkt i butikerna, men vi vill uppmana alla att komma tidigt” skriver Apple i ett uttalande. 

Enheter har tidigare sålt slut

Den som minns lanseringen av Iphone 7 och 7 Plus kanske drar sig till minnes att vissa modeller var helt slutsålda när butikspremiären ägde rum. Det var telefonerna i utförandet ”jet black” som gick åt redan i samband med förhandsbeställningarna. Men det ska alltså inte hända den här gången, om man får tro Apple, som sannolikt vikt ett antal enheter exklusivt för butiksförsäljning. Enligt obekräftade uppgifter ska så få som två till tre miljoner Iphone X-enheter vara tillgängliga totalt vid släppet, något som innebär att förboknings-exemplaren med stor sannolikhet skulle kunna vara slutsålda redan innan man lyckats ladda Apples sajt. Att köa för en telefon skulle rent potentiellt ge en större chans att lägga vantarna på ett exemplar. Å andra sidan lär man få ta ledigt och börja packa tält och stormkök redan nu, om man ska hamna tillräckligt tidigt i kön. 

Källa