https://www.mobil.se/nyheter/apptest-instapaper-f-r-apple-watch
559571
Oväntat smart klockapp

Apptest: Instapaper för Apple Watch

En app som är skapad för att du ska kunna läsa längre texter är onekligen svår att göra en klockapp av. Men Instapaper gör rätt.

Instapaper finns som app och tjänst redan på ett antal olika enheter. Tanken är att du när du surfar i webbläsaren och stöter på en intressant text, oavsett om det är i mobilen, datorn eller surfplattan, ska spara den i Instapaper. Det gör du med en knapp i webbläsaren eller ett speciellt delningsstillägg i Safari i Iphone och Ipad.

I Instapaper sparar du alltså texter du inte hinner läsa för stunden, men vill ha tillgängliga och sparade när du har tid över att fördjupa dig. Du här texterna är nu tillgängliga i Instapapers Apple Watch-app, men eftersom längre texter än ett par ord knappast lämpar sig i klockans skärm så läser istället din Iphone upp texten. Den här funktionen finns även i Iphone-versionen av appen, men är så klart en smidig lösning även i klockan. Rösten läser korrekt på både svenska och engelska, men betoningarna är inte helt naturliga, så det kan bli lätt påfrestande att lyssna på innan du vant dig.

Relaterade artiklar

 • Instapaper (Apple Watch)

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  6.4
  Utvecklare:
  Instapaper Holdings
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg (Ios)
  7/10