Files Go i betaversion

Apptips: Googles app ska ge mer ledigt lagringsutrymme

En tidig betaversion av Googles egen app Files Go lovar att hjälpa dig ta bort onödiga filer från din Androidtelefon och på det sättet få mer ledigt utrymme.

Publicerad:

10 nov 2017 - 10:48

Uppdaterad:

10 nov 2017 - 11:01

Det är tydligt direkt när vi börjar testa appen att det handlar om en tidig version. Det är inte bara orden beta och unreleased i appens namn som avslöjar detta. Ändå kan appen faktiskt vara till nytta.

För att använda den får vi först ge appen rättigheter att ta del del av användardata i telefonen om vilka appar vi använt och dessutom tillgång till exempelvis bilder på enheten. Det senare används för att hitta dubbletter av filer som du kan ta bort. När vi gjort alla inledande inställningar möts vi i appen av en rad olika kort som vart och ett ger råd om onödiga filer att ta bort. Den hjälper dig att rensa tillfälliga cachefiler, vi får tips om att ta bort nedladdade filer vi inte längre behöver dubbletter och vad appen kallar “Junk media”. Den film som markerats som junk verkar dock vara en film jag spelat in tidigare med mobilens kamera, så där har appen fel. Även i listan över appar den påstår att vi inte använt på flera veckor finns appar som visst använts.

Inte pålitlig

Trots att det är tydligt att appen gör flera misstag av den här typen tycker jag att den kan vägleda dig till filer du kan ta bort. Det gäller bara att inte lita hundraprocentigt på appen utan se förslagen på filer att ta bort som just förslag och sedan välja själv. Appen vägleder dig även till olika filtyper som bilder, dokument, filmer och så vidare oavsett var på enheten de är lagrade och detta gör det enklare att hitta potentiellt onödiga filer. Se bara till att du gör valet själv vad som ska tas bort och inte litar hundraprocentigt på appen. Så bra är den inte ännu, men så handlar det ju också om en tidig betaversion.

Appen som alltså heter Files Go hittar du för nedladdning på Google Play

.

.

408180951112_10155705189336113

.