Gamla skolans musikspelare

Apptips till Windows: Pulsound

Vill du bara ha en enkel musikspelare till din Windowsmobil hittar du den här.

Publicerad Uppdaterad

I Windows 10 Mobile är Groove Music standardspelaren för musik. Men Groove Music är också Microsofts musiktjänst för streamad musik och om du öppnar den möts du inte nödvändigtvis av din egen musik utan snarare musik som Microsoft hoppas ska få dig att abonnera på deras tjänst.

Vill du bara ladda ner musikfiler till din mobil och spela dem är Pulsound ett alternativ. Har du dina egna musikfiler i stället för att streama Spotify är du förmodligen lite old school till att börja med, och då stör du dig säkert inte heller på att appens design har klar millennieskifteskänsla. Det är fönster och ornamenterad text, med albumomslag som enda grafiska element.

Du för över musiken till din mobil med valfri metod. Sedan måste du i appen skanna om telefonens filinnehåll för att nya musikfiler ska dyka upp. I appen väljer du själv vilka mappar som ska skannas av. Albumomslagen hämtas ur en onlinedatabas, eller så kan du själv välja en bild.

Appen finns i en lightversion med reklam och begränsningar som gör den till lite av en "prova på"-version. Du kan ha max tre spellistor och du måste ladda ner albumomslag manuellt. Premiumversionen är å andra sidan måttligt kostsam och du kan även välja teman, vilket i denna spartanska miljö huvudsakligen innebär ändra färgsättningen.