Få laddningar

Armanis smartklocka har sex månaders batteritid

Enligt Ars Technica ska "lyxmärket" Emporio Armanis första smarta klocka klara sig sex månader utan att behöva laddas.

Publicerad Uppdaterad

Att den uppkopplade klockan är en hybrid, det vill säga att den har en analog skärm med digitala inslag, är säkert en anledning till att den in behöver laddas ofta. Den synkar trots det med både Ios och Android via bluetooth.

Smartwatch EA Connected, som är ett samarbete mellan Armani och Fossil, kan det mesta som man förväntar sig av en smartklocka. Den håller koll på användarens aktivitet och sömnvanor, den kan styra musiken i mobilen, den kan säga åt mobilkameran att ta en bild och den kan hjälpa till med att hitta mobiltelefonen om man har glömt var man hade den sist. Den ger också notifikationer om inkomna meddelanden via en diskret vibration och genom att visarna rör sig.   

En omröstning bland Armanis kunder visade att den mest eftertraktade funktionen var en andra tidszon så den funktionen inkluderades också. Önskemålet kan verka udda, men med tanke på jetset-kunderna som förmodligen är den tänkta målgruppen så kanske det verkligen är en uppskattad funktion. 

Klockans ”pièce de résistance” är att den påstås klara sig hela sex månader på en laddning. Kanske är det så att det hybrida tillvägagångsättet är framtiden för smarta klockor, med tanke på att de mer uppenbart ”futurisktiska”-varianterna inte har varit stora framgångssagor. Kanske är det här den gyllene mellanvägen? Inte enligt Armani. I pressmeddelandet skriver företaget att hybridklockan bara är ett steg på vägen mot en ny klocka med digital pekskärm. Den kommer att lanseras 2017. 

Källa