Kommer till Sverige

Asus spelmobil ROG Phone kan nu förbokas

Asus börjar sälja sin spelmobil ROG Phone i Sverige om två veckor, och om du förbeställer får du en spelkontroll på köpet.

Publicerad Uppdaterad

ROG står för Republic of Gamers, och är Asus varumärke för speldatorer, och när konkurrenten Razer lanserat en spelmobil (och för den delen Honor och Xiaomi) vill förstås Asus inte vara sämre.

På ROG Prone har Asus maxat prestandan genom att överklocka Snapdragon 845-chipsetet till 2,96 GHz (mot det normala 2,8 GHz) tillsammans med ett särskilt kylsystem som ska hindra att mobilen överhettas. Man har också lagt krut på Amoled-skärmen, som har en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, 1 ms responstid och bättre färgåtergivning. Detta kompletteras av 8 GB arbetsminne, upp till 512 GB internlagring, ett batteri på 4000 mAh, och en egen snabbladdningsteknik som ska ge ännu snabbare laddning utan att batteriet överhettas.

Eftersom telefonen är tänkt att användas i horisontellt läge har man placerat USB-porten på dess ena långsida. Porten stödjer också HDMI och Gigabit LAN.

Med telefonen följer en extern kylfläkt som kan fästas på USB-porten, för att hålla telefonen sval vid tungt spelande. Den som förbeställer telefonen får som sagt även en spelkontroll på köpet.

Asus ROG Phone kostar 9990 kronor, och börjar levereras vecka 43. Återförsäljare är Inet och Webhallen.

Källa