Släpps i december

Atlas håller koll på hela träningen

Börjar ni tröttna på aktivitetsmätare än? Atlas lovar att de ska bli den enda du behöver för all träning.

Publicerad Uppdaterad

Efter en runda på crowdfunding-sajten Indiegogo, där de vida överträffade målen, är nu aktivitetsmätaren Atlas på god väg att släppas som riktig produkt. På god väg innebär förvisso december i år, men de som hällde in pengar i Indiegogo-projektet kommer att få sina enheter redan i augusti, så det verkar finnas hopp.

Till skillnad från många andra aktivitetsmätare som mest mäter steg (och i bästa fall kan avgöra om stegen är löpning eller promenad) ska Atlas kunna känna igen enskilda typer av träningar, som exempelvis olika övningar på gymmet. Enheten ska även snabbt växla mellan de övningar den känner igen automatiskt och du kommer även att kunna lägga till egna övningar om inget passar.

Inbyggt finns även en pulsmätare för att mer exakt hålla koll på hur mycket du anstränger dig och enheten kommer att kunna langa över träningspass automatiskt till bland annat Mapmyfitness.

Atlas är inte ensam bland crowdfunding-mätarna att lova koll på styrketräningen, men med en avklarad runda med uppnådda mål och, åtminstone när vi frågade, en tvärsäker lansering i december känns det betydligt mer verkligt än många andra motsvarigheter. Enheten kan förhandsbeställas på företagets sajt för 179 dollar (strax under 1 200 kronor exklusive frakt och tull).