https://www.mobil.se/nyheter/aven-zte-tycks-planera-vikbar-telefon-a-la-motorolas-razr
566711
Nyheter
Patent avslöjar klassisk flipptelefon

Även ZTE tycks planera vikbar telefon à la Motorolas Razr

Bild från nederländska Let's Go Digital
Det är inte bara Motorola som sneglat på sin gamla flipptelefon Razr när man tagit fram patent på en smartphone med vikbar skärm. Även kinesiska ZTE tycks vara inne på exakt samma linje.

Det ska poängteras direkt att vi ingalunda vet helt säkert att Motorola har tänkt återuppliva gamla Razr i form av en smartphone med böjbar skärm. Men det finns en rad inidkationer på den saken, inte minst ett antal patent men även ett gäng mer eller mindre grumliga rykten. Det vore naturligtvis inte helt långsökt, med tanke på vilken kultstatus telefonen fått på senare år, påpassligt nog i samma veva som konceptet med telefoner med böjbara skärmar börjat få sitt genombrott. Med det inte sagt att Motorola är ensamma om att tänka i sådana designbanor. Även kinesiska ZTE verkar vara inne på samma spår. 

Ingen yttre skärm

Det är den nederländska sajten Let's Go Digital som har uppmärksammat ett färskt ZTE-patent där en flipptelefon med böjbar skärm beskrivs. Till skillnad från Motorolas patent så har dock inte ZTE:s variant på temat någon yttre skärm som kan användas när telefonen är stängd. Däremot tittar en liten del av ena skärmhalvan fortfarande fram när enheten är stängd, och den lilla skärmremsan är sannolikt tänkt att fylla en liknande funktion som Motorolas extraskärm. Vi måste tillstå att själva gångjärnslösningen ser lite trist och old school ut, även om telefonen i övrigt säkert kan bli en rätt kul produkt. Om och när ZTE kan tänkas göra allvar av produkten i patentet är högst oklart. 

Ämnen