Tekniken inte färdigutvecklad

”Böjbar Samsung-telefon dröjer till 2019”

Samsung har inte särskilt bråttom med utvecklingen av en böjbar smartphone.

Rykten om en böjbar telefon från Samsung har cirkulerat i ett par år vid det här laget. Men hoppet om att vi kommer att få se en fungerande prototyp redan i år tycks vara ute. Nu är det 2019 som gäller, tror analytikerna.

Publicerad Uppdaterad

Känslan har varit att en böjbar telefon från Samsung bara ryckt allt närmare. Detta då otaliga rykten cirkulerat om saken en längre tid. Ett av de senare gjorde gällande att en protoyp skulle visas upp redan i samband med IFA-mässan i Berlin i höst. Men en färsk intervju med Samsung Displays chefsingenjör Kim Tae-woong punkterar nu mer eller mindre den ballongen. 

Dagens teknik säljer för bra
En av de aspekter som Tae-woong tar upp är att Samsung inte har särskilt bråttom med utrullningen av den nya skärmteknologin, eftersom dagens enheter med kantfria skärmar blivit en sådan försäljningssuccé. Det finns helt enkelt inget ekonomiskt incitament att snabba på utvecklingsarbetet, så länge det man redan producerar säljer. Men det är inte hela förklaringen. 

Finns utmaningar kvar
Det finns även tekniska utmaningar kvar på området. Konceptet är med andra ord inte färdigutvecklat. Och mot bakgrund av det menar flera anlytiker att vi sannolikt kan få se en böjbar prorotyp från Samsung tidigast under 2019. Då ska det dessutom handla om en enklare böjd enhet. Varianten med multipla böjbara skärmar, det vill säga en mer ”ihopvikbar” telefon, kan dröja ännu längre.