Bättre Google Maps för UIQ-mobiler

En version av Google Maps som är anpassad för operativsystemet i smarta mobiler från Sony Ericsson och Motorola gör att programmet går snabbare och är enklare att använda.

Publicerad Uppdaterad

En enklare java-version av Googles kartprogram Google Maps har sedan länge kunnat köras på UIQ-telefoner, det vill säga smartphones från Sony Ericsson och Motorolas Z8 och den kommande Z10. Nu har det kommit en ny version av programmet som har utvecklats speciellt för dessa telefoner. En skillnad för användarna är att programmet nu går snabbare rent allmänt. Dessutom har det anpassats till operativsystemet så att det blir enklare att använda och fungerar bättre på de telefoner som det är avsett för. Bland annat används samma typ av menyer som man känner igen från telefonernas övriga funktioner.

Det har också tillkommit en funktion för att visa den egna positionen. Eftersom den anges med hjälp av information från mobiloperatörernas basstationer blir den dock bara ungefärlig. Av programmet framgår att det kan skilja upp till 1700 meter mellan den plats som anges och den plats där man egentligen befinner sig.

Det kostar inget att använda programmet men man får betala normal taxa för de datamängder som förbrukas då man använder det. Google Maps för UIQ laddar du enklast ned genom att surfa med din mobil till www.google.com/gmm