April, maj eller juni

Bekräftat: LG G6 till Sverige andra kvartalet i år

Sedan lanseringen av LG G6 har det varit oklart med detaljer. Nu vet vi mera.

Publicerad Uppdaterad

LG G6 lanserades den 26 februari under mobilmässan i Barcelona, men sedan dess har det varit osäkert exakt när telefonen skulle komma ut i svenska butiker. I LG:s hemland Sydkorea har förhandsbokningarna redan dragit igång och den officiella försäljningen inleds där på fredag den 10 mars. Fram till nu har det varit oklart vad som gäller för den svenska lanseringen och LG själva har inte gått ut med någon information. Nu bekräftar man dock på LG för Mobil att telefonen kommer till Sverige och att säljstarten sker någon gång under det andra kvartalet. Det betyder alltså att LG G6 kommer ut i svenska butiker någon gång under perioden april till juni. Något mer exakt datum än så kan man på LG:s pr-byrå i Sverige inte uppge idag.

Långsmal skärm

LG G6 utmärker sig framförallt genom att den tydligt skiljer sig från LG:s inriktning med tidigare toppmodellen LG G5. Från ett fokus på tillbehör i form av moduler har LG nu tagit en helt annan väg. Liksom vi förväntar oss av Samsung S8 så har LG G6 långsmal skärm med enbart tunna kanter runt om. Skärmformatet är 18:9 vilket gör skärmen mer långsmal än vad som annars är vanligt på mobiler. Dessutom är LG G6 vattentålig och har ett uppdaterat gränssnitt där Googles virtuella assistent finns integrerad. Ett tryck på hemknappen gör alltså att du kan ställa frågor ställda i vanligt tal och få svar direkt av assistenten som dessutom ska lära sig mer vartefter du använder den och ger den information att tolka. Assistenten är dock enbart tillgänglig på tyska och engelska i dagsläget även om fler språk ska tillkomma.

Sen i starten

Vi har tidigare berättat om att LG G6 använder Qualcomms Snapdragon 821 och alltså inte det senaste chippet 835 som väntas finnas i vissa av Samsungs Galaxy S8 och i Sony Xperia XZ Premium. LG har till G6 istället valt det äldre chippet för att slippa vänta när efterfrågan på det nya chippet är stor och andra tillverkare tycks stå före i kön. Därför innebär den i sammanhanget sena säljstarten en utmaning för LG eftersom man då riskerar att ställas i direkt konkurrens på butikshyllorna med till exempel Samsung Galaxy S8 och Sony Xperia XZ Premium, båda då med nyare mer kraftfulla systemchipp. Något svenskt pris för LG G6 finns ännu inte officiellt.