Ingen femma

Bilder på ny Surface Pro har läckt ut

Det blir ingen Surface Pro 5, men det betyder inte att det inte blir någon ny Surface Pro alls. Bilder på den nya enheten har nu nämligen läckt ut.

Publicerad:

19 maj 2017 - 15:27

Uppdaterad:

19 maj 2017 - 15:46

Det är den 23 maj, det vill säga på tisdag, som Microsoft bjudit in till någon form av Surface-relaterad produktlansering i Shanghai. Och av allt att döma lär vi få se en ny Surface Pro-enhet. Microsoft uttalade sig för en tid sedan om saken och hävdade att någon ”Surface Pro 5” inte existerar. Det verkar dock finnas en femte generation Surface Pro, för nu har bilder läckt ut som visar den nya enheten. 

Tillförlitlig läckare

Det är den ofta mycket välinformerade techläckaren och Venturebeat-reportern Evan Blass – kanske mest känd under sitt Twitternamn @evleaks – som publicerat bilderna på den nya enheten. Så mycket mer än hur den ser ut är inte känt om enheten i nuläget, men en sak framgår med all oönskvärd tydlighet av bilderna: det saknas USB-C-port. Med tanke på att Microsoft fimpade den saken även på sin Surface Laptop, så verkar man helt enkelt inte ha så mycket till övers för den nya standarden. 

.

.

 

.