Visar minimal sensorpanel

Bildläcka kan ha avslöjat hur Huaweis kommande Mate 20 ser ut

Huaweis nya flaggskeppstelefoner Mate 20 och Mate 20 Pro offentliggörs först den 16 oktober, men läckorna har duggat tätt sedan en tid tillbaka och sannolikt avslöjat det mesta. Nu kommer läckta bilder som gör anspråk på att visa hur den förstnämnda och lite enklare modellen ser ut.

Publicerad Uppdaterad

Fokus hamnar av naturliga skäl nästan alltid på den mest avancerade enheten, när det handlar om förhandsläckor av telefoner som släpps i flera varianter. Så har det även varit när det gäller Huaweis kommande Mate 20, vars Pro-version till stora delar är läckt. Bilder på och uppgifter om den enklare Mate 20-enheten har det varit desto mer sparsmakat med, men nu kommer en bildläcka som påstås visa upp just den varianten. Och det är två saker som framgår med all önskvärd tydlighet, nämligen att enheten får en minimal sensorpanel och att den således erbjuder väldigt mycket skärmyta. 

LCD istället för AMOLED

Mate 20 kommer att få en något större skärm än Mate 20 Pro (6,53 tum istället för 6,3), men det kommer även att vara en något sämre skärm av LCD-typ snarare än AMOLED. Och istället för Quad HD+-upplösning så kommer Mate 20 att ha Full HD+-upplösning, det vill säga 2 244 x 1080 pixlar. Den vattendroppsformade sensorpanelen ger dessutom den redan generösa skärmen ännu mer extra utrymme för ikoner och dylikt i överkant, men den innebär också att enheten sannolikt inte får den 3D-ansiktsigenkänning som Pro-versionen sägs vara rustad med. Sensorpanelen skulle helt enkelt inte kunna rymma de nödvändiga komponenterna. På bakstycket finns dessutom en klassisk fingeravtryckssensor under de tre kameralinserna, som precis som på tidigare läckta bilder är grupperade i en fyrkant tillsammans med blixten. 

Källa