Påminner visuellt om föregångaren

Bildläcka kan ha avslöjat LG:s kommande flaggskepp G8 Thinq

Techläckaren Evan Blass har publicerat knivskarpa bilder som med stor sannolikhet är läckta officiella pressbilder på LG:s kommande smartphone G8 Thinq.

Publicerad Uppdaterad

Techläckaren Evan Blass publicerar inte vad som helst när det gäller bildläckor, utan har gärna torrt på fötterna först. Just därför är de här extremt fina bilderna som påstås föreställa LG:s kommande flaggskepp G8 Thinq lite extra intressanta. I princip alla detaljer framgår tydligt, och sannolikheten att det här är äkta vara är stor. Det tråkiga med bilderna är att de skvallrar om en enhet som åtminstone visuellt inte skiljer sig så där jättemycket från föregångaren G7 Thinq. Telefonen har tunna skärmkanter och en senorpanel, om än med tre kamerasensorer den här gången. Den som hängt med i svängarna när det handlar om LG vet att den tredje sensorn är ämnad för säkrare ansiktsidentifiering, en teknologi som kallas för ”time of flight” och förkortas TOF. TOF-kameran sänder ut ljus och telefonen kan mäta hur lång tid det tar för ljuset att nå de olika detaljerna i bilden för att på det sättet beräkna avståndet. 

Har klassisk hörlursutgång

En annan detalj som tycks ha överlevt ännu en generation är den klasssiska hörlursutgången på 3,5 millimeter, som klart och tydligt huserar i botten av telefonen, även det precis som tidigare. De stora nyheterna står i desto högre utsträckning sannolikt att finna under skalet, men någon information om vad som döljer sig där kommer Blass inte med. Telefonen förväntas visas upp i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av månaden. Då får vi också svart på vitt kring huruvida LG verkligen levt upp till sin målsättning om att bara släppa nya telefoner när tekniken tagit tillräckligt stora steg, något som LG-chefen Cho Sing-jin gjorde ett stort nummer av i samband med en presskonferens på CES-mässan i Las Vegas förra året. 

Källa