Tämligen lik Tab S5e

Bildläcka påstås avslöja hur Galaxy Tab S6 ser ut

Samsungs nya surfplatta Galaxy Tab S6 förväntas visas upp den 7 augusti, men bilder som påstås föreställa enheten har läckt ut redan nu.

Det har läckt ut material som avslöjat utseendet på Galaxy Tab S6 även tidigare, men de nya bilderna sägs vara läckta officiella pressrenderingar av hårdvaran och ger en avsevärt tydligare bild av den kommande surfplattan. Tab S6 är onekligen ganska lik Tab S5e, men det finns ändå en del skillnader. S6 är inte minst rustad med en dubbelkamera på bakstycket, som sägs bestå av en huvudsensor på 13 megapixlar samt en vidvinkellins på 5 megapixlar. Under kameran hittar man ett litet utrymme för Samsungs styluspenna S Pen. Pennan ska enligt uppgifter laddas när den är placerad där. Plattan kommer med fyra högtalare som har finjusterats av Samsungägda AKG, men däremot saknas den klassiska 3,5-millimetersutgången för hörlurar som Samsung nu till slut tycks vara på väg att överge helt och hållet. 

Kraftfull platta

De rykten som har cirkulerat om hårdvaran så här långt har gjort gällande att Tab S6 ska vara rustad med Qualcomms Snapdragon 855-chipp, vilket gör det till en platta med riktigt bra potential rent prestandamässigt. Desto mindre är känt om skärmen, som dock ska vara 10,5 tum stor. Det ska även gå att köpa till ett externt tangentbord med plattan. Så långt inga överraskningar alltså. Tab S6 kommer av allt att döma i tre färgsättningar, nämligen blått, rosa och grått. Samsung förväntas offentliggöra Galaxy Tab S6 i samband med presentationen av Galaxy Note 10 i New York den 7 augusti. 

Källa