Samsung bekräftar

Bixby-högtalare lanseras till hösten

Samsung-chefen DJ Koh har nu bekräftat att den Bixby-baserade AI-högtalare som man har på gång kommer att släppas under årets andra halva. Och det ska enligt Koh handla om ”en premiumprodukt”.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte på något sätt en hemlighet att Samsung har en AI-högtalare på gång. Redan i augusti förra året bekräftade man att enheten var under utveckling och att den – föga förvånande – är baserad på Samsungs egna AI-assistent Bixby. Då hävdade man att målet var att släppa en produkt någon gång under början av 2018. Så har som bekant inte skett. Projektet tycks ha dragit ut på tiden en del, men i en intervju med Wall Street Journal avslöjar nu Samsungs vd DJ Koh att allt är på banan och att enheten kommer att släppas ”under årets andra halva”, vilket oftast betyder en lansering under hösten. 

Inga detaljer

Tyvärr vill DJ Koh inte avslöja så mycket mer än att det ska handla om en produkt med ”fokus på premium”. Det är förstås svårt att avgöra vad Koh menar med det, men sannolikt handlar det om en högtalare med förhållandevis fin ljudkvalitet, kanske i stil med Apples Homepod. Huruvida det är en vettig strategi återstår att se. Tidigare rykten om ett pris på runt 2 000 kronor har cirkulerat, och möjligen är det aningen för dyrt med tanke på hur begränsad Bixby är jämfört med konkurrenter som Amazons Alexa och Google Assistant. ”När vi introducerar den första modellen så vill jag inte ge intrycket av att Samsung har levererat ännu en överkomlig produkt för massorna” säger Koh till Wall Street Journal. 

Källa