Blackberry Keyone

Blackberry får ny distributör i Sverige

Ingram Micro meddelar att man börjar distribuera den nya Blackberrytelefonen Keyone.

Publicerad Uppdaterad

Blackberrys telefoner har numera Android som system. Inte tillverkas de av Blackberry heller, utan av varumärkesåtervinnarna TCL, som även gör Alcatel-märkta mobiler. Blackberry är i stället ett renodlat programvaruföretag som tillhandahåller kommunikations- och säkerhetslösningar och support på telefonerna i namn av sitt goda rykte på dessa områden.

Det betyder inte att Blackberrytelefonerna är som alla andra. Nya Keyone är försedd med fysiskt qwerty-tangentbord där du dessutom kan programmera in snabbgenvägar på alla knappar, samt en 4,5-tumsskärm. Fingeravtrycksläsare finns i mellanslagstangenten. Chipsetet är en av Qualcomms mellanklasslösningar, Snapdragon 625, och prislappen ligger på drygt 6000 kronor. Nackdelen med fysiskt tangentbord är att du inte får några knappar för åäö, men det finns vägar runt det.

Blackberrys mobiler har alltid gått att få tag på i Sverige, men utan någon större distributör i ryggen har man fått leta efter dem. Men nu har alltså Ingram Micro meddelat att de blir distributörspartner i Norden för Blackberrys mobiltelefoner i allmänhet och Keyone i synnerhet.