Nu både formellt och officiellt

Broadcom drar tillbaka sitt bud på Qualcomm

Det blir av allt att döma ingen affär mellan halvledarjätten Broadcom och den amerikanska chippgiganten Qualcomm. Broadcom har nu formellt dragit tillbaka sitt bud och ger därmed upp försöken att köpa Qualcomm. Detta i kölvattnet av att Donald Trump satt stopp för saken.

Publicerad Uppdaterad

Turerna kring Broadcoms försök att köpa chipptillverkaren Qualcomm är många vid det här laget. Efter ett intialt bud som nobbades av Qualcomm så höjde Broadcom budet drastiskt till motsvarande cirka 960 miljarder kronor. Men även det budet var för lågt, enligt Qualcomm. Till allas stora förvåning öppnade dock Qualcomm för en tid sedan dörren för samtal med Broadcom, och många trodde nog att vi såg början på det som skulle mynna ut i en affär till slut i alla fall. Men då gick Donald Trump in med en så kallad presidentorder och satte stopp för det hela. 

Drar tillbaka budet

I kölvattnet av den saken har Broadcom nu valt att formellt dra tillbaka sitt bud på Qualcomm. Man ger helt enkelt upp tankarna på ett uppköp. Märkligt nog så fortskrider Broadcom däremot med planerna på att flytta sitt huvudkontor från Singapore till USA, något som många primärt trodde hade en koppling till den förestående affären, men som även tycks ha andra företecken. Hade affären gått i lås så hade det blivit den största affären i techistorien så här långt. Qualcomm har inte kommenterat saken överhuvudtaget.  

Källa