https://www.mobil.se/nyheter/bugg-i-ios-g-r-om-bokstaven-i-till-ett-a
564262
Nyheter
Märklig och inkonsekvent bugg

Bugg i IOS gör om bokstaven i till ett a

Flera IOS-användare som uppdaterat sina enheter till version 11.1 av operativsystemet upplever nu ett mycket märkligt fenomen, nämligen att deras enheter med automatik gör om bokstaven i till ett a följt av ett frågetecken.

Den som skriver ”i” på sin IOS-enhet, bara för att i nästa sekund se bokstaven förvandlas till teckenkombinationen ”a?” är inte ensam. Det är en mystisk bugg som tycks ha drabbat ett flertal användare som uppdaterat till IOS 11.1. Det märkliga är dock att inte alla användare råkar ut för fenomenet, utan bara ett fåtal. Det hela är inte heller begränsat till någon specifik hårdvara, utan förekommer på såväl olika Iphone-modeller som på Ipad- och Ipod-enheter. Buggen påverkar textinmatningen i såväl iMessage som på Twitter och Instagram. Apple ska vara medvetna om problemet och jobbar på en lösning. 

Så kringgår man felet

Det finns ett sätt att komma runt problemet, som Apple nu också redogjort för på sina supportsidor. Den som vill åtgärda saken kan gå till inställningsmenyn, vidare till ”Allmänt”, ”Tangentbord” och ”Textersättning”. Där trycker man på plussymbolen och skriver ”I” i rutan ”Fras” samt ”i” i rutan för kortkommando.