https://www.mobil.se/nyheter/casios-wear-os-klocka-har-dubbla-skarmar
565805
Nyheter
Smart lösning

Casios Wear OS-klocka har dubbla skärmar

Casio har offentliggjort en ny Wear OS-baserad smartwatch kallad WSD-30 som bygger på en rätt smart lösning med dubbla skärmar, en monokrom-skärm för enklare information och en färgskärm som kan användas för mer krävande uppgifter, som exempelvis navigering.

Problemet med färgskärmar är att de drar en hel del batteri. Och problemet med de flesta smartwatch-enheter är att batteritiden sällan övertygar. Men Casio tycks ha hittat en rätt smart lösning på det dilemmat med sin stryktåliga klocka WSD-F30, som man nu offentliggjort i samband med IFA-mässan i Berlin och som är en vidareutveckling av 2017 års WSD-F20. Klockan har nämligen rustats med dubbla skärmlager. En monokromskärm ligger placerad ovanpå fyrfärgsskärmen och används så länge informationen som ska visas inte kräver någon färgskärm med hög upplösning. Vi snackar sådant som tid, höjd över havet och barometertryck, till exempel. Den underliggande OLED-skärmen aktiveras när man till exempel navigerar med klockans inbyggda GPS-funktion, eller kör någon Wear OS-app. 

Ska klara tre dagar

Resultatet blir att klockan ska klara tre dagars anvädning innan den behöver laddas. Man kan även köra med GPS-funktionen i något som kallas för Extend Mode, och då aktiveras skärmen enbart när man ber om det med en knapptryckning. Det innebär att man även kan använda GPS i upp till åtta timmar varje dag i tre dagar. Det är oklart huruvida klockan letar sig till Sverige, men den ska släppas i januari och kommer att kosta 550 dollar i USA. Designen – som påminner en hel del om klassiska G-Shock från Casio – är måhända inte allas kopp te.