Boost

CES: Bygg robotar med Lego

Är Mindstorms för dyrt kommer nu Lego med ett budgetalternativ.

Publicerad Uppdaterad

Lego Mindstorms bjuder på en riktigt bastant upplevelse för dig som vill lära dig grundläggande programmering, robotik och för att sedan styra det hela med mobilen. Men samtidigt kommer den med ett rätt saftigt pris. Därför har Lego skapat serien Boost som ett billigare alternativ. Startsetet går på 160 dollar, vilket kan jämföras med de 349 dollar (4000 kronor) Lego vill ha för Mindstorms. Boost är även tänkt för något yngre Legobyggare än Mindstorms.

Grundlådan innehåller tre så kallade Boost-bitar och 840 vanliga Legobitar samt en Move Hub som är hjärtat i det hela. Hubben innehåller en tiltsensor, färgskiftande lysdiod och inkoppling för två externa enheter. De andra Boost-bitarna består av färgsensor, servo, motor och liknande. I lådan finns även en mängd instruktioner för bland annat en gitarr, robot, katt och liknande.

För att kunna göra något alls med de uppkopplade delara behöver du tillhörande app, där all ”programmering” sker tillsammans med styrningen av enheterna. Själva programmeringen är väldigt förenklad, men fungerar som en bra ingång till mer avancerad programmering. Lego inkluderar även instruktioner för tre grundbyggen, en gåenderobot, en bil och en ingång för exempelvis ett slott. På så vis uppmanas Legobyggare att tänka kreativt och bygga sina egna kreationer med befintliga bitar runt Boost-systemet.

Släppdatum är satt till ”senare i år”, men exakt när vet vi inte. Venturebeat har gjort en video för att demonstrera det hela.