För spelnörden?

CES: Razer gör fitnessarmband

Alla vill haka på hälsotrenden, även Razer med deras nya band Nabu.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte bara jokrar som Epson som vill ge sig in i fitnessvärlden, även Razer går den vägen. De själva vill dock noga påpeka att det inte är ett fitnessarmband, även om vi kanske inte riktigt håller med.

Nabu, som bandet heter, ska hjälpa dig att leva smartare enlig dem. Bandet håller koll på notifieringar från såväl Android som Ios. En unik grej med det är bandets två skärmar, där den ”yttre” (på ovansidan av handen) enbart visar ikoner för exempelvis inkommande samtal. Displayen på undersidan av din handled aktiveras först om du vill veta mer detaljer om notifieringen och således vrider handen för att få reda på det (den inbyggda accelerometern håller koll på när den mer informationsrika displayen ska aktiveras). Razer kallar det för en publik och en privat display.

Utöver det finns som väntat stegräknare, höjdmätare och sömnmätning inbyggt.

Det som särskiljer Nabu är kommunikation mellan band. Exempelvis kan du söka efter andra användare i din närhet eller utbyta kontaktinformation när du skakar hand med någon.

Enheten är kompatibel med Android och Ios, kommer att hålla laddning i 7 till 10 dagar och väntas hamna under 100 dollar när den släpps i slutet av första kvartalet.

Engadget har en video där Nabu presenteras närmare.