Annons

Flir One

CES: Uppgradera din mobil med värmekamera

Värmekameratillverkaren Flir har en ny generation kameror till Ios- och Androidmobiler att visa upp.

Publicerad Uppdaterad

När vi testade mobilen Cat S60 med värmekamera från Flir kunde vi konstatera att det var en kul funktion som dock knappast motiverade att man köpte en särskild mobil just för ändamålet. Tillhör du dem som kan behöva värmekamera då och då men knappast behöver ha den med dig i mobilen jämt är Flirs kameratillbehör förmodligen ett mer rationellt val. På CES i Las Vegas visar man upp en ny generation av sina värmekameror till Android och Ios.

Tredje generationen av Flir One har en helt ny bildprocessor, högre upplösning på kameran och är billigare än den två år gamla föregångaren, med en prislapp på 200 dollar, det vill säga strax över 2000 kronor inklusive moms. En annan nyhet är att dongeln för att fästa kameran i mobilen är justerbar för att kunna passa in även i mobiler med mobilskal, vilket krävde en adapter på föregångaren. Androidkameran har USB C-port, så den är framtidssäkrad men inte bakåtkompatibel.

Man släpper även en proffsversion av kameran. Flir One Pro ska vara mer tålig, och ha kraftfullare värmesensor. Här finns även proffsfunktioner som att mäta temperaturen på flera platser samtidigt. Pro-versionen kostar 400 dollar. Bägge börjar säljas någon gång under första halvåret.

Källa