https://www.mobil.se/nyheter/clas-ohlson-lanserar-egen-smarta-hemmet-pryl
564827
Nyheter
Strömbrytare

Clas Ohlson lanserar egen smarta hemmet-pryl

Clas Ohlson har utvecklat en egen appstyrd smart strömbrytare.

Clas Ohlson är redan en av Sveriges största återförsäljare av prylar för smarta hemmet, med produkter från bland annat Philips, Nest, Telldus och TKB i sitt sortiment. Men nu har man lanserat sin första produkt under eget varumärke.

Clas Ohlson Smart Plug är en strömbrytare till eluttag, som du kan styra via appen Clas Ohson Home. Utöver att just slå på och av eluttaget har appen en timerfunktion där du kan välja tidsintervall för när uttaget slås av eller på. Eller till och med ställa det på att slumpmässigt slå av och på i ett givet intervall för att ge en mer trovärdig illusion av att någon är hemma. Pluggen har även en inbyggd nattlampa som kan styras med timern. Kommunikation sker via Wifi, vilket betyder att du inte behöver en basstation som man behöver med Z-wave-standarden, givet att du har wifi hemma förstås.

– Ledstjärnan i arbetet med både fjärrströmbrytaren och den nya appen har varit att utveckla en smarta-hem-lösning som är lite mer tillgänglig. Med det menar vi att den ska vara enkel att hantera och den ska vara riktigt prisvärd. Det tycker jag att vi har lyckats med och jag tror att många kunder nu kommer att ta första steget mot att göra sitt hem lite smartare, säger Peter Olsson, kategorichef Multimedia på Clas Ohlson.

Clas Ohlson Home WiFi Smart Plug kostar 300 kronor för en plug, men säljs även i 3-pack för 750 kronor och 5-pack för 1000 kronor.

Källa

Ämnen