Commodore satsar på mobilspel

Uppdaterad 11:45 Legendariska Commodore känt för 80-talets speldator C64 ska satsa på mobilspel. Spelen ska distribueras via företagets egna mediakiosker.

Publicerad Uppdaterad

Det var under 3gsm-mässan i förra veckan som Commodore berättade om sina planer. Det är den snabba utvecklingen på mobilområdet som lockar Commodore och där tror man att man det egna nadladdningssättet ska vara ett vinnande koncept.Spelen som ska distribueras kommer alla från Telcogames och där tror Mikael Kronzell mycket på konceptet.

- Etableringen av nya distributionsformer är viktig för att driva så väl Telcogames som resten av branschen ytterligare ett steg framåt, säger Mikael.

Användare ska kunna ladda in spel från någon av Commodores mediakiosker med 17 tums skärmar. Spelen förs över via bluetooth, minneskort eller usb och enligt Commodore är det vad som behövs för att innehåll i mobilen ska ta ordentlig fart.

- Vår distribution med mediakiosker och 17 tums stora pekskärmar kommer utbilda konsumenterna och locka dem att prova mobila spel och annat mobilt innehåll, säger VD Bala Keilman.