https://www.mobil.se/nyheter/corning-utvecklar-extra-tunt-gorilla-glass-for-bojbara-skarmar
566297
Nyheter
Det gäller att hänga med i svängarna

Corning utvecklar extra tunt Gorilla Glass för böjbara skärmar

Jodå. Corning har som mål att deras klassiska Gorilla Glass kommer att skydda även böjbara skärmar framöver, något som satt den klassiska leverantörens ingenjörskonst på prov.

Det var nog inte många som blev särskilt förvånade när det kom uppgifter om att Samsungs Galaxy F – det vill säga den telefon med böjbar skärm som man visade upp i maskerat utörande i november – inte skulle få det klassiska tåliga skyddsglaset från Corning som kallas Gorilla Glass. Men det innebär inte att Corning bara sitter och tittar på när de stora tillverkarna börjar leverera telefoner med böjbara skärmar i parti och minut. Nej, faktum är att man jobbar ihärdigt med att ta fram en version av Gorilla Glass som fungerar med böjbara skärmar. 

Tunnare än människohår

Cornings nya Gorilla Glass för böjbara skärmar kan utan omsvep klassas som supertunnt med sina 0,1 millimeter i tjocklek. Tunnheten ska enligt Cornings teknikchef Polly Chu vara helt avgörande för att glaset ska gå att böja, och faktum är att glaset som man nu testar i sina laboratorier till och med är tunnare än människohår. Man är fortfarande långt ifrån redo att leverera på området och de första böjbara enheter som dyker upp lär därmed inte komma med Gorilla Glass. Men Corning tar det lugnt och företagets vd har beskrivit marknaden för böjbara skärmar som lite osäker. Användarnyttan och formfaktorn får avgöra exakt hur man går vidare.