Med skärm på 5 tum

Dell lanserar Android i storformat

Nu har Dell officiellt lanserat en av de Android-modeller som det tidigare har ryktats om. Den stora Streak kommer till den europeiska marknaden i sommar.

Publicerad Uppdaterad

Med en skärm på 5 tum börjar man närma sig gränsen för vad som kan betraktas som en telefon, men det uppges att man kan ringa med Streak. Dell tänker sig dock att man i första hand ska surfa med Streak. Skärmen är som sagt på 5 tum och har upplösningen 800x480 bildpunkter.

Uppkoppling mot mobilnätet kan ske med turbo-3g upp till 7,2 megabit per sekund. Wlan och bluetooth finns också som alternativa anslutningsmetoder.

Under skalet finns en Snapdragon-processor på 1 gigahertz och på baksidan sitter en 5 megapixel-kamera. En kamera med vga-upplösning finns på enhetens framsida.

Vilken version av Android som  Streak kommer att levereras med då den börjar säljas är oklart, men Dell utlovar att den ska förses med Android 2.2 "senare i år". Brittiska återförsäljare blir först ut med Streak någon gång i sommar. Dell har ännu inte gått ut med någon prisuppgift.