https://www.mobil.se/nyheter/den-sju-ar-langa-patentstriden-mellan-apple-och-samsung-ar-over
565519
Halleluja

Den sju år långa patentstriden mellan Apple och Samsung är över

Apple och Samsung har lämnat in dokument till en domstol i Kalifornien, som bekräftar att de båda bittra fienderna har kommit till en uppgörelse i den patentstrid som rasat mellan de båda bolagen sedan 2011.

Den som vid det här laget har tappat intresset för att följa turerna i den till synes evighetslånga patentstrid som rasat mellan Apple och Samsung sedan 2011 kan knappast lastas. Ja, faktum är att de flesta har ledsnat på vägen, till och med domarna som varit inblandade. Och nu tycks till slut även Apple och Samsung ha ledsnat, för de båda säger sig nu ha kommit överens i en uppgörelse. Det framgår av dokument som de båda techbolagen nu lämnat in till en domstol i Kalifornien. Det har inte offentliggjorts exakt hur uppgörelsen ser ut, men däremot ska den med all önskvärd tydlighet innebära att fallet åtminstone inte kan tas upp i rätten på nytt. 

Sista budet var 4 miljarder

För den som mot förmodan inte känner till saken, så handlar det i grunden om att Apple anser att Samsung har inkräktat på en rad Iphone-patent med sina smartphone-enheter. I den senaste vändan i rättssalen var det Apple som gick segrande ur striden, efter att Samsung försökt hävda att deras telefoners attraktionskraft utgjorts av mer än de lösningar som rätten tidigare ansett att man snott från Iphone. Samsung skulle enligt den domen betala Apple motsvarande drygt 4 miljarder kronor. Vilket belopp som blev resultatet av överenskommelsen nu är däremot okänt. Huruvida de två bolagen nu kommer att lägga mer energi på sina telefoner än på att bråka i rättegångssalar återstår förstås att se. Det är svårt att inte vara skeptiskt efter alla dessa år, men man kan ju alltid hoppas att Apple och Samsung nu har begravt stidsyxan på allvar. Inget av bolagen har kommenterat förlikningen.