”Bekräftat”

Det blir en Active-version även av Galaxy S8

Galaxy S7 Active.

I USA finns sedan långt tillbaka en tradition av att ta fram en lite tåligare version av Samsungs senaste flaggskeppsenhet. Och nu kommer uppgifter som tyder på att även S8 kommer i en så kallad Active-variant.

Publicerad Uppdaterad

Det är i en så kallad User Agent String som en referens till en enhet kallad SM-G892A nu har upptäckts. Allt tyder därmed på att den amerikanska operatören AT&T står i begrepp att lansera en Galaxy S8 Active, precis som man tidigare gjort med S5, S6 och S7. Huruvida den nya versionen blir helt exklusiv för den amerikanska marknaden och AT&T återstår att se. 

Klarar tuffare tag

Tanken med Active-versionen är att den ska klara lite tuffare tag. Den ska till exempel gå att tappa från lite högre höjd utan att skadas, och den ska även vara IP68-klassad och därmed kunna stå emot både damm och vatten i betydligt högre grad än originalversionen. I övrigt förväntas specifikationerna på Active-enheten bli desamma som för den ordinarie Galaxy S8.

Tjockare och tyngre

Tidigare Active-versioner har varit både tjockare och tyngre än de ordinarie enheterna. Dessutom har de traditionellt sett fått ett större batteri och ett tjockare skärmglas, något som krävs för att telefonen ska svara mot amerikansk militärstandard. Senast en Active-modell letade sig till Sverige var när S5 Active lanserades här, ungefär ett halvår efter att den debuterat i USA.