Kartor och hälsa

Det här blir nyheterna i Ios 8 och 9

Nya rykten berättar mer om vad det är Apple kommer att satsa på i såväl version åtta som nio av Ios.

Publicerad Uppdaterad

Följer Apple sin sedvanliga mall för Ios, Iphone och Ipad kommer vi att få se Ios 8 avtäckas under Apples WWDC-konferens i juni för att sedan släppas någon gång framåt september eller oktober i samband med släppet av Iphone 6. Samma sak kommer även att gälla för Ios 9 under nästa år, fast då med Iphone 6s.

Oavsett när det släpps har 9to5mac kommit över uppgifter om vad vi kommer kunna vänta oss för nyheter i såväl årets som nästa års operativsystem för Apples mobila enheter.

Som tidigare rapporterat kommer Ios 8 att satsa hårt på hälsotjänster under samlingsnamnet Healthbook. Exakt vad det kommer att innebära återstår att se, men att samla in hälsodata från externa källor är nog det minsta vi kan vänta oss. En grund för kommande hälsotjänster har Apple redan i M7-hjälpprocessorn som hanterar rörelserelaterade händelser och gjorde entré i Iphone 5S.

Kartor kommer även att vara stort i Ios 8. Apple Maps är troligen den med utskällda och förlöjligade karttjänsten i världen och även om den blivit bättre sedan lansering är det fortfarande inte något trumfkort. Kartorna i Ios 8 kommer att erbjuda betydligt bättre kartdata och bättre information om kollektivtrafik tack vare Apples senaste företagsköp i form av Broadmap, Embark och Hopstop.

Kartor sägs även att vara ett stort fokus för Ios 9 under 2015. Då kommer tjänsten att introducera inomhuskartor och en hel del funktioner med förstärkt verklighet (Augmented reality).

Låter det rimligt? Vad kommer vi mer att få se i kommande versioner av Ios? Kommentarsfältet är fritt för spekulation.