https://www.mobil.se/nyheter/dramatiskt-ny-design-i-n-sta-android
564789
Ska locka över Iphone-användare

“Dramatiskt ny design i nästa Android”

Den kommande versionen av Android, Android P, kommer att bjuda på många påtagliga nyheter enligt källor som har insyn i Googles arbete.

Google arbetar på en omfattande omgörning av sitt operativsystem Android, berättar källor med insyn för Bloomberg. Den mest påtagliga nyheten är kanske att systemet ska vara anpassat till telefoner som i likhet med Apples Iphone X har kamera, sensorer och annat infällt i toppen av skärmen. Google vill alltså förbereda sig på att den designdetaljen kan bli betydligt vanligare även på Androidsidan. Samtidigt ska den nya versionen vara anpassad för telefoner med än mer udda design som kan bli aktuell framöver och man nämner så väl vikbara skärmar som enheter med flera separata skärmar.

Ska locka Iphone-användare

Ett av de viktigaste målen med den nya versionen av Android ska vara att finslipa designen och på det viset göra Android mer visuellt attraktivt och på det sättet locka över fler Iphone-användare. Idag är Essential Phone den enda Android-telefonen med infälld kamera i toppen av skärmen, men det ryktas att Huawei ska anamma designen i sin kommande flaggskeppsmobil och att Google anpassar operativsystemet tyder på att man räknar med att fler tillverkare ska hänga på tåget.

Bättre integrering med Google Assistant

Google arbetar, enligt källorna till Bloomberg som inte vill träda fram med namn, även med att Google Assistant ska integreras tydligare i Android. Dessutom sägs systemet innebära bättre batteritid för telefoner som använder det. Kodnamnet som Google sägs använda internt är Pistachio Ice Cream, men det kan komma att ändras innan systemet är helt klart. Mer om nyheterna i Android P får vi med all säkerhet veta under Googles utvecklarkonferens Google I/O som i år hålls i Mountain View i Kalifornien den 8-10 maj.

Ämnen