https://www.mobil.se/nyheter/dxo-mark-utser-apple-iphone-xr-till-basta-mobilen-med-enkelkamera
566300
Nyheter
Klarar sig även riktigt bra överlag

DxO Mark utser Apple Iphone XR till bästa mobilen med enkelkamera

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/img_0126.jpg?itok=wd1QBVqs', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/img_0126.jpg?itok=7wtffgTv', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/img_0126.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]
Sajten DxO Mark, vars ord väger mycket tungt i bedömningen av kameraprestandan för smartphones, ger Apples Iphone XR det högsta betyget för en telefon med enkelkamera hittills.

Det bör nämnas på en gång att DxO Marks omdömen om Googles nya enheter Pixel 3 och Pixel 3 XL ännu inte har offentliggjorts, och med tanke på hur Pixel-enheterna presterat på kamerasidan tidigare, så förväntar vi oss nästan att de sopar banan med Iphone XR. Men till dess sitter Apples ”budgetenhet” säkert på tronen bland smartphones med bara en kamera på baksidan. DxO Mark ger telefonen 103 poäng på stillbildssidan och 96 poäng när det gäller video. Sammantaget landar betyget på 101 poäng. 

Exponering och detaljrikedom hyllas

DxO Mark prisar Iphone XR för dess "fantastiska exponering oavsett ljusförhållanden" samt för det breda dynamiska omfånget i bilderna. Dessutom noterar man en i det närmaste perfekt balans mellan brusreducering och detaljrikedom, något som kräver en mycket fin avvägning. Även telefonens autofokus får fina omdömen. Det är när det gäller zoom som telefonen får mest kritik. Det finns inget bra sätt att zomma, av den enkla anledningen att telefonen saknar en zoomlins.  Dessutom noteras en del ljusbrus vid skum belysning och inomhusfoto.