Annons

Liknar N9

Elop visar Nokias första Windows Phone

Det är oklart hur telefonen ser ut under skärmen, där finns troligen de vanliga Windows-knapparna.
Placeringen av fotolampan skiljer telefonens baksida från baksidan hos N9.
På sidan finns en extra knapp för kameran.

[Uppdaterad 16.15] Nokias första Windows-mobil är slående lik N9. Det framgår av en video där Nokia-chefen Stephen Elop visar upp telefonen för Nokia-anställda.

Publicerad Uppdaterad

I en drygt 20 minuter lång filmsekvens presenteras Nokiss första Windows Phone-modell och systemet för en större grupp Nokia-anställda. Att det hela inte är smygfilmat framgår tydligt av kameravinklar och kvaliteten på filmen, men om klippet har läckt ut eller avsiktligt spridits på nätet av Nokia är svårare att ha en uppfattning om. Det är dock en händelse som ser ut som en tanke att det dyker upp bara två dagar efter Nokias lansering av Meego-mobilen N9.

Den första Windows Phone-modellen, med ett arbetsnamn som troligen stavas Sea ray eller C-ray, är nämligen påtagligt lik N9. Elop ställer själv den retoriska frågan om åskådarna inte redan har sett telefonen, innan han påpekar att den har en extra knappp på sidan och sätter sedan på skärmen, som visar den typiska startskärmen för Windows Phone med ett antal så kallade tiles. 

Elop nämner under presentationen att den modell som visas upp bara är en av flera Windows Phone-telefoner som Nokia har på gång. Elop berättar också att Nokia kan ta med sig mycket teknik från N9 till framtida modeller.

I skrivande stund kan man se videklippet bland annat här.