Inför båtsäsongen

Eniro På Sjön får nya funktioner

Eniros sjökortsapp har fått flera efterfrågade nya funktioner inför årets båtsäsong.

Publicerad Uppdaterad

I teorin är väl båtsäsongen redan i full gång, men de flesta av oss hoppas nog ändå på att det ska sluta snöa någon gång innan man ger sig ut på sjöss.

Eniro På Sjön är en populär navigeringsapp för båtägare, enligt Eniro hade man över 200 000 unika användare av appen, som innehåller sjökort för Sverige och Norge, förra året.

Den främsta nyheten i appen är möjligheten att låsa båtens position i mitten på skärmen, så att man får en kartvy som motsvarar det man ser omkring sig. Kartan kan också rotera automatiskt så att din kurs alltid visas överst på den skärm du använder. En funktion som vi misstänker att många har efterfrågat. Det har också gjorts förbättringar i ruttplaneraren och kartfunktionen i offline-läge.

Betalversionen av appen, som kostar 179 kronor, har sedan tidigare AIS (Automatic Identification System) ett hjälpmedel som i realtid följer och identifierar andra fartyg. I den nya versionen av På Sjön-appen kan du nu söka efter AIS-fartyg, och du kan spara dina favoritfartyg och följa dem där de befinner sig. Den nya appen finns i Appstore och Google Play redan nu, men den sistnämnda funktionen kommer till Ios först om några veckor.

Källa