Notoriske techläckaren framme på nytt

Evan Blass: Google har Pixel-smartwatch på gång till hösten

Den ofta korrekt underrättade techläckaren Evan Blass hänvisar till ”en säker källa” som gör gällande att Google har en smartwatch på gång under varumärket Pixel. Och enligt den tyska sajten Winfuture handlar det till och med om tre smartwatch-enheter.

Publicerad Uppdaterad

Evan Blass har sällan fel när det gäller förhandsrykten och obekräftade uppgifter. Därför är det försts lite extra intressant att just Blass nu hävdar att en av hans källor uppger att Google har en Pixel-smartwatch på gång till hösten. Enheten ska enligt uppgifterna släppas samtidigt som de nya telefonmodellerna Pixel 3 och Pixel 3 XL. Det hela känns långt ifrån orimligt, då Google utan tvekan är i behov av att få fart på sin plattform Wear OS. Dessutom har Qualcomm aviserat att man kommer att presentera nya chipp för Wear OS-enheter i höst, något som förväntas lyfta plattformen ytterligare en nivå. 

Kan handla om tre enheter

Den tyska sajten Winfuture går snäppet längre och hävdar att det handlar om hela tre smartwatch-enheter, som sägs gå under kodnamnen Ling, Triton och Sardine och som ska utvecklas i samarbete med Qualcomm. Winfuture spekulerar i att det handlar om enheter med olika storlek, men det kan förstås handla om tre klockor med olika typer av funktionalitet också. Enligt uppgifterna från Winfutures källor så kommer samtliga enheter att vara rustade med GPS, LTE-stöd och pulsmätare. Inga av de uppgifter som nu kommit om klockorna är på något sätt bekräftade och en dos skepsis är förstås därmed på sin plats. 

Källa