Snabb men inte rekordsnabb

Exynos-versionen av Galaxy Note 9 dyker upp på Geekbench

Samsungs kommande flaggskepp Galaxy Note 9 dök redan för flera veckor sedan upp i ett benchmarktest. Men först nu har vi fått vi en indikation på vad Exynos-versionen av enheten går för.

Publicerad Uppdaterad

Det har cirkulerat uppgifter om att Samsungs Galaxy Note 9 kommer att offentliggöras aningen tidigare än vad Samsung normalt sett presenterar nya Note-enheter. Exakt när är fortfarande en väl bevarad hemlighet, men förhandsuppgifter har gjort gällande att det skulle kunna ske så snart som i slutet av juli eller mycket tidigt i augusti. Mot bakgrund av det var det förstås väntat att enheten skulle dyka upp i ett benchmarktest inom kort. Ja, faktum är att Note 9 redan har dykt upp i ett benchmarktest, men då var det den Snapdragon 845-rustade versionen – som bara säljs på den nordamerikanska marknaden – som fick visa vad den går för. Nu har den internationella versionen med Samsungs eget Exynos 9810-chipp – alltså den version av telefonen som också vi i Sverige lär få – satts på prov på Geekbench. Siffrorna är mycket fina, om än inte direkt häpnadsväckande. 

Snabbare än Snapdragon

Exynos-varianten klockar i Geekbench 4 in på ett single core-resultat på 2 737 poäng och ett multi core-resultat på 9 064 poäng. Därmed slår Exynos-varianten Snapdragon-versionen, som fick 2 190 respektive 8 806 poäng. Även Galaxy S9 är snabbare med Exynos-processor än med Snapdragon 845-chipp, så det hela utgör kanske ingen direkt skräll. Enheten som testats på Geekbench kör Android 8.1 Oreo och har 6 GB arbetsminne. Det bör förstås nämnas att man inte ska dra alltför stora växlar på tidiga benchmarktester. Single core-resultatet för Note 9 kanske ser oväntat klent ut, men det kan å andra sidan finnas en hel del kvar att göra när det handlar om optimering av mjukvaran. Dessutom speglar inte alltid poängen hur det är att använda en enhet i praktiken på ett rättvist sätt. 

Källa