Bildläcka

Första bilden på Galaxy S8 Active

De första bilderna av den ruggade versionen av Samsungs nya flaggskeppstelefon Galaxy S8 – som sägs vara på gång – kan ha läckt ut.

Publicerad:

23 maj 2017 - 14:58

Uppdaterad:

23 maj 2017 - 14:58

Det har cirkulerat rykten om en så kallad Active-version av Samsungs Galaxy S8, åtminstone för den nordamerikanska marknaden. Och nu kan det första bildbeviset på att en dylik enhet är på gång ha dykt upp. Det är hos Wireless Power Consortium som bilden på enheten dykt upp tillsammans med modellbeteckningen SM-G892A. Eftersom enheten är militärgraderad för extra hållbarhet så är det en lite tjockare telefon med lite annan design än originalversionen, men i övrigt ska specifikationerna vara desamma. 

Ingen böjd skärm

En av de uppenbara skillnaderna mot originalversionen av S8 är att Active-versionen inte har någon böjd skärm. Detta är sannolikt på grund av att den skulle gå sönder alldeles för lätt. ”Det får enheten att se ut som en LG G6” konstaterar The Verges Jacob Kastrenakes, och vi kan inte annat än hålla med. Något mer förvånande är att Samsung valt att köra vidare utan fysiska knappar på fronten, något som gör telefonen lite svårare att hantera vid framför allt blöta förhållanden. 

Förmodligen ej till Sverige

Active-enheten sägs vara aktuell primärt för telekomjätten AT&T:s kunder i USA, och huruvida Samsung tänkt sig en bredare lansering är oklart. Senast en Active-version av en Samsung-mobil nådde Sverige var när S5 Active lanserades. 

.

.

 

.