https://www.mobil.se/nyheter/f-rsta-intryck/det-finns-hopp-f-r-lg-g-pad-101
558341
Första intryck
Första intrycket

Det finns hopp för LG G Pad 10.1

● BILDSPEL
I samma ögonblick som jag skeptiskt frågar mig själv vem som skulle vilja ha den här surfplattan rättar jag mig själv. LG överraskar.

Prislappen gör så klart att LG G Pad utrustats med en inte helt lyckad, lågupplöst skärm och inte heller övertygar när det gäller prestanda. Det är lätt att hitta svagheter i LG G Pad 10,1. Så fort man startar kameran till exempel får man se omgivningen genom skärmen i en betydligt sämre variant. Bilden är helt enkelt dålig; hårt komprimerad och med tveksam färgåtergivning. Formgivningen av plattan är möjligen funktionell men  inte mycket mer och det är väl vad man kan vänta sig av en surfplatta i den här prisklassen.

Nu börjar dock det roliga för ju mer man upptäcker plattan desto mer smarta och i det här sammanhanget oväntade funktioner hittar man. Låt oss börja till exempel med funktionen för delad skärm som gör att du kan ha chattprogrammet Hangouts igång i en spalt vid sidan om webbläsaren om du vill det. Du drar själv i reglagen och väljer hur mycket skärmyta respektive aktiv app ska få använda. Det här gör det enkelt inte bara att göra flera saker samtidigt utan även att dela information mellan olika appar. 

Ytterligare funktioner tillför LG genom appar som Quickremote där plattan tack vare sin infraröda sändare blir fjärrkontroll till din teve om du vill det. Plattan kan faktiskt prata smart med din telefon också för med appen LG QPair installerad på både platta och telefon så kan du ta emot meddelanden och se inkommande samtal till telefonen även på plattan.

Så det finns kanske hopp för LG G Pad 10.1?

Ämnen