Mykronoz Zetime

Hybridklocka med upp till 30 dagars batteritid

Nackdelen med många smartklockor är att begränsad batteritid gör funktionen lidande. Med Zetime försöker Mykronoz från Schweiz med något av en kompromiss.

Publicerad Uppdaterad

Klockan i sig som vi tittar närmare på i montern på mässan i Barcelona finns i två olika storlekar, en på 44 mm och en med 38 mm stor urtavla. Utseendet finns i allt från vad som ser ut som en sportklocka till design som gör den mer lik ett smycke. För att kunna dra långtgående slutsatser om funktion måste jag testa klockan och det är inte så lätt när alla enheter sitter fastspända i montern och inte är uppkopplade mot den smartphone som är tänkt att stå för många av funktionerna. Jag får dock en överblick av vad klockorna kan.

Först och främst handlar det om en kombination av analoga visare som sitter över en pekskärm i färg. Visarna har fästs tack vare ett hål mitt i pekskärmen och det är de analoga delarna som har en batteritid på trettio dagar. De verkliga smartklockefunktionerna klarar sig i upp till tre dagar får jag veta, men du kan alltså efter det fortfarande se vad klockan är.

När klockan är kopplad till en smartphone (Android eller Ios) kan den i alla fall visa appnotiser, fungera som fjärrkontroll till kameran, styra musik och visa väderprognoser. I träningshänseende kan klockan agera stegräknare och mäta din puls. Kvalitetskänslan är det i alla fall inget fel på och du kan när du vill byta armband på klockan för att den ska kunna funka i olika sammanhang. Kanske är det här med analoga visar och digital display ett sätt att kompromissa kring smarta klockor och batteritid.