LG:s nya budgetmodeller

Vi kollar in LG K8 och K10

LG K10
LG K10
LG K8
LG K8

Bättre funktioner trots ett lite lägre pris ska känneteckna LG:s mobiler i K8- och K10-serierna. Vi tar en titt för att se om de lever upp till det.

Publicerad Uppdaterad

LG har ännu inte berättat när de båda telefonerna ska släppas i Sverige eller vad de ska kosta så att ge något tydligt omdöme i förhållande till pris är svårt. Det är dock lätt att se att K10 är den klart mer påkostade i sammanhanget, med en blank baksida med räfflad metallkänsla där K8 har en betydligt mer budgetbetonad framtoning med räfflad plast på baksidan. Båda telefonerna är i alla fall utrustade med fingeravtryckssensor på baksidan och skärmarna är relativt bra i båda telefonerna även om K10 är tydligt bättre. Fingeravtryckssensorn kan förutom då att läsa fingeravtryck användas som avtryckare för att ta foton eller skärmbilder.

LG K10

Mest funktioner ska vi dock hitta i kamerorna, men där får vi tyvärr nöja oss med andrahandsuppgifter. De enheter som jag har möjlighet att titta närmare på i LG:s monter på mässan har inte alla de funktioner som marknadsförs. En skylt bakom LG K10 berättar till exempel om funktionen för att ta selfie-bilder med fiktiv oskärpa i bakgrunden, men den funktionen finns inte i de här telefonerna får jag veta när jag ber om hjälp för att kunna prova.

LG K8

Både K8 och K10 ska ha funktioner för bättre bilder i mörker där brusreducering används för att få mer rena detaljer i bilderna trots utmanande ljusförhållanden. Telefonerna levereras med Android 7.1.2 Nougat och vi får återkomma när vi vet mer om bland annat pris och datum för lansering i Sverige.