Tålig

Första telefonen från DeWalt

Likt Cat ger sig nu DeWalt in i telefonbranschen.

Publicerad Uppdaterad

Precis som tillverkaren för grävmaskiner och mängder av andra fordon för tungt arbete, Cat, har nu verktygstillverkaren DeWalt valt att gå in på marknaden för mobiltelefoner. Likt Cat är det inte de själva som gör telefonerna heller, utan bakom DeWalt står företaget Global Mobile Communications för själva telefontillverkningen. Det företaget kan även skryta med bland annat Harley Davidson och Land Rover bland sina telefonmärken.

Telefonen i sig ser misstänk likt något som vi annars skulle få se från Runbo och är inte helt oväntat tålig. IP68 för fukt och damm samt amerikanska Mil-spec 810G för fallsäkerhet och så avslutningsvis garanterad funktionalitet i temperaturer från minus 20 till plus 60 grader.

Telefonen i sig går på rejält batteri och annars ganska låga specifikationer för att ytterligare förlänga batteritiden. 3950 milliamperetimmar (med trådlös laddning via Qi-standarden) driver en fem tum stor 720p-upplöst skärm, en processor med klockfrekvens 1,3 gigahertz (oklart hur många kärnor) samt två gigabyte arbetsminne. Android 5.1 körs på enheten, som utöver möjligheten att använda enheten med handskar inte verkar ha några extrafunktioner som komradio eller exempelvis lasermätare/vattenpass/IR-kamera inbyggt trots att den kommer från en verktygstillverkare. Däremot finns 4G-mottagning med på tåget.

MD501 är det mer exakta namnet på den och prislappen landar kring 5000 kronor. Hur det ser ut med svensk release är än så länge oklart.