Nytt försök

"Facebook utvecklar egen mobil"

Facebook uppges göra ett nytt försök att ta fram en egen smartphone.

Publicerad Uppdaterad

Under nästa år planerar Facebook att släppa en egen smartphone, enligt flera källor som New York Times varit i kontakt med. Källorna sägs vara både personer anställda på Facebook och personer som kontaktats av rekryterare från Facebook.

En antal tidigare Apple-medarbetare ska redan ha anställts av Facebook, ingenjörer som jobbat både med hård- och mjukvara till Iphone och Ipad.

Det är inte första gången det kommer uppgifter om att en särskild Facebook-mobil håller på att utvecklas. Det har också släppts några modeller från etablerade tillverkare där Facebook-funktionerna stått i fokus eller varit en viktig del av produkten, exempelvis HTC:s Chacha och Salsa.

HTC uppges fortfarande delta i ett projekt med Facebook där en Android-modell med arbetsnamnet Buffy ska tas fram. Enligt tidigare uppgifter skulle lanseringen av Buffy ha planerats till i år, men nu ser proejkt ut att ha blivit en del av ett större projekt där Facebook även undersöker om en annan typ av telefon skulle vara mera lämpad.

Att man ännu inte kommit till skott och lanserat någon modell förklaras av en person inom Facebook med att man underskattat problemen med att ta fram hårdvara till en telefon och att man därför fått början om flera gånger.