Streamingjätten kan vara nära en produktlansering

FCC-dokument skvallrar om kommande hårdvara från Spotify

Det har förekommit mängder av obekräftade uppgifter om att Spotify har planer på att lansera någon form av hårdvara, och nu kommer ett tydligt tecken på att någonting är på gång. Detta då Spotify har lämnat in ansökningsdokument till den amerikanska kommunikationsmyndigheten FCC.

Publicerad Uppdaterad

FCC (Federal Communications Commission) är en amerikansk myndighet som bland annat måste godkänna all elektronik som ska säljas i USA. Att en tillverkare ansöker om tillstånd hos FCC innebär i regel att någon form av hårdvarulansering är hyfsat nära förestående. Därför är det lite extra intressant att det nu dykt upp dokument för godkännande hos FCC från den svenska musiskstreaming-jätten Spotify. Ansökan ska röra möjligheten att sälja hårdvara som använder trådlösa nätverkskomponenter. 

Rykten har cirkulerat tidigare

Det finns ingen officiell bekräftelse från Spotify på att man har hårdvara under utveckling, men däremot finns en hel del indikationer på saken. Inte minst så har Spotify under en längre tid sökt folk med kompetens inom hårdvaruutveckling. Att döma av jobbannonserna så har man sneglat på produkter av typen AI-högtalare, wearable tech och även smarta glasögon. ”Spotify är på väg att skapa sina första fysiska produkter och bygger nu upp en operativ organisation för tillverkning, leverantörskedja, försäljning och marknadsföring” stod det att läsa i en av platsannonserna. Exakt vad man har på gång är däremot oklart. Det finns även uppgifter om att Spotify har någon form av hårdvara för bilar under utveckling. Talespersoner för Spotify har valt att inte kommentera FCC-dokumenten.

Källa