Specifik kabel

Fel videolänk hos Galaxy S3

MHL används för att göra om exempelvis USB till HDMI, en teknik Samsung Galaxy S3 stödjer men enbart genom Samsungs egen adapter.

Publicerad Uppdaterad

MHL, Mobile High Definition Link, är en teknik som i praktiken används för att spara utrymme i bland annat mobiler och surfplattor. Istället för att ha en helt separat HDMI-port på enheten kan det hela skötas via den vanliga USB-kontakten för att användaren ska kunna få ut bild till sin TV eller liknande.

Samsung Galaxy S3 stödjer denna teknik, men nu har det visat sig att ägare av telefonen inte kommer kunna använda sig av de vanliga MHL-adaptrarna som finns. Samsung har istället slängt om kontakterna en aning, vilket gör att du enbart kan använda Samsungs egen USB till HDMI-adapter.

Om det rör sig om ett försök från Samsungs sida att tjäna mer pengar eller något lite mer tekniskt bakomliggande är oklart i dagsläget, men Samsungs adapter går i vilket fall lös på ungefär 400 kronor. Kan vara värt att veta om du redan har en MHL-kabel eller helt enkelt tänkt använda dig av tekniken i ett eller annat sammanhang.