https://www.mobil.se/nyheter/filmkamera-tillverkare-lanserar-holografisk-smartphone
563650
Nyheter
Årets mest långsökta mobilsläpp

Filmkamera-tillverkare lanserar holografisk smartphone

Red Hydrogen – en blivande smartphonehit?
En holografisk smartphone i titan för 13 600 kronor, kan det vara något? Det tycker i alla fall filmkamera-tillverkaren Red, som något otippat nu plötsligt ger sig in i smartphone-segmentet.

Den som aldrig hört talas om varumärket Red är helt normal och behöver inte vara orolig. Möjligen kan det klassas som obligatoriskt att åtminstone ha hört talas om varumärket om man sysslar med film på proffsnivå. Red tillverkar nämligen filmkameror. Normalt sett, alltså. För nu har man av någon outgrundlig anledning plötsligt fått för sig att man ska släppa en smartphone. Enheten heter Hydrogen och ska ha en ”holografisk” skärm, vad nu det innebär. 

Sparsmakat med information

Så mycket mer än att telefonen har den där holografiska skärmen och att den mäter 5,7 tum har man inte avslöjat. Red har dock publicerat en aningen kryptisk bild på telefonen, som visar att den har hörlursuttag och USB C-port. På sin sajt beskriver Red dessutom enheten som ”Världens första holografiska mediamaskin. Rakt ned i fickan”. 

Släpps tidigt 2018

Enheten går redan nu att förboka, men frågan är hur många som vågar sig på den saken. Det är som sagt inte mycket känt om Hydrogen och dessutom är den milt sagt svindyr. En mer gängse aluminiumversion kostar motsvarande 10 600 kronor och den lite finare titanversionen går loss på 13 600 kronor. Hydrogen ska släppas under första kvartalet 2018. 

Relaterade artiklar