Gör strålande kvartal

Fitbit: "Apple Watch har inte påverkat oss"

Apple Watch må vara den mest framgångsrika smarta klockan hittills, men försäljningen verkar inte kunna mäta sig med Fitbits aktivitetsarmband.

Publicerad Uppdaterad

När Fitbit presenterade sitt tredje kvartal passade företagets VD James Park som svar på en fråga på att säga: "Apple Watch har inte haft någon märkbar påverkan på försäljningen".

Som han påpekade befinner de sig i delvis olika marknadssegment och prisnivåer, men när Apple lanserade sin klocka passade man på att ta bort Fitbit ur alla sina butiker, så det hade inte varit orimligt med ett samband.

Det verkar hursomhelst inte ha skadat Fitbit särskilt. Under årets tredje kvartal sålde företaget 4,8 miljoner klockor, armband och stegräknare. Apple har inte offentliggjort några siffror för Apple Watch, men hade de varit i den häraden hade vi nog fått veta det.

Fitbits omsättning under kvartalet på 409,3 miljoner dollar, var en ökning med 168 procent jämfört med kvartalet innan. De nyaste enheterna Charge, Charge HR och Surge stod för 79 procent av omsättningen. Inför fjärde kvartalet räknar Fitbit med ytterligare höjd omsättning, till mellan 620 och 650 miljoner dollar.

Källa