Aktivitetsarmband med smartklockefunktioner

Fitbit lanserar Charge 3

När Fitbit uppgraderar sitt aktivitetsarmband Charge får det en hel del funktioner från företagets smarta klockor.

Publicerad Uppdaterad

När Fitbit lanserade Charge 2 hade företaget fortfarande inga smartklockor i sitt sortiment. Sedan dess har klockan Fitbit Versa blivit en succé, men enligt Fitbit vill 42 procent av deras kunder som funderar på att uppgradera ha ett aktivitetsarmband mot 36 procent som föredrar en smartklocka.

Fitbit Charge 3 är hursomhelst en förbättring på de flesta områden. Batteritiden har förbättrats från 5 till 7 dygn och skärmen är nu större och ljusstarkare och skyddas med Gorilla Glass jämfört med plast på Charge 2. Dessutom har man lagt till en kapacitiv knapp och pekskärm för styrning, och man slipper således både fysisk knapp och knackningar som tidigare armband styrts med. Armbandet har också blivit vattentätt ner till 5 atmosfärers tryck och den går enligt Fitbit att använda i såväl duschen som i poolen eller havet. Följdaktligen har man samtidigt lagt till simning till de träningsformer som kan loggas.

Charge 3 har också fått flera funktioner från klockorna Versa och Ionic. Att man lagt in den förbättrade pulsmätaren från dessa var väntat. Denna kan även mäta syresättningsnivån, och nu kommer man att aktivera denna som hittills varit passiv i klockorna, till att ytterligare förbättra sömnloggningen. Man kommer nu bland annat kunna få veta om man har problem med sömnapné och få denna loggad. Kanske lite mer otippat är att armbandet även fått nfc för mobila betalningar, vilket stöds av bland annat Nordea, SEB och Danske Bank. Dessutom kommer flera av de appar som finns till klockorna även att komma till Fitbit Charge 3. Du ska även kunna svara på notifieringar med förvalda meddelanden.

Fitbit räknar även upp flera funktioner som kommer att komma till enheten, och till klockorna, inom kort. Till dessa hör att armbandet ska kunna använda mobilens gps för att automatiskt logga löprundor.

Fitbit Charge 3 kostar 1600 kronor, vilket är ett par hundralappar billigare än klockan Versa. Armbandet börjar säljas i oktober, och senare under månaden kommer en specialutgåva för 1800 kronor med fler armband i förpackningen.